Een open, laagdrempelige entreezijde is in ons ontwerp voor de buitenruimte rond deze nieuwe kliniek gecombineerd met een gezamenlijke besloten tuin aan de achterzijde. De mix van openheid en beslotenheid past heel goed bij de doelgroep. In de gezamenlijke tuin heeft iedere woongroep een eigen, beschut terras. Het ontwerp is in lijn met de visie die wij voor het gehele GGZ-terrein hebben opgesteld.
Gazon, grassen en kleinschalige boomgroepen vormen de rustige basis van het beplantingsontwerp. Bloeiende vaste planten zijn ingezet voor een bescheiden kleuraccent aan de tuindelen. Zo worden de entrees gemarkeerd door banen van lage bamboe's met rijkbloeiende horensia's.
Accenten in kleur en bloei zorgen voor dynamiek en seizoensbeleving. Het voorjaar wordt met de aanplant van 2500 bollen luister bij gezet en de uitbundige bloei en fraaie najaarsverkleuring van de boomgroepen zal niemand ontgaan. In het ontwerp is zorgvuldig gelet op de positie van ramen in de nieuwbouw. Fraaie uitzichten zijn vrij gehouden, ontsierende elementen als bergingen zijn zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken. De tuin verbindt bestaande gebouwen met de nieuwbouw.
De buitenruimtes rond Triple-Ex en Verslavingskliniek Brijder zijn inmiddels het aanplant-stadium voorbij en bieden een volgroeide aanblik. Ons Handboek voor de Buitenruimte heeft eraan bijgedragen dat de verschillende nieuwbouwlocaties een eigen sfeer hebben, maar ook een grote mate van samenhang kennen.
Vollmer+partners: Tel. 033 2851685 Vacature